Een goede facturatie verkleint de kans op wanbetaling enorm. Maar weet je ook hoe je doeltreffend en efficiënt kan factureren?

1. Kies voor volledigheid

Dat wil zeggen dat je zeker ook details mag vermelden. Hoe vollediger je bent, hoe meer het in je voordeel speelt.

Controleer ook goed het btw-nummer of ondernemingsnummer van je klant! Dat kan je nakijken op de website van de Federale Overheid. Controleer daarbij meteen ook het adres.

Zorg dat je algemene verkoopwaarden toegevoegd zijn bij de facturatie.

2. Verzend je factuur zowel per post als per email

Op die manier sluit je de kans uit dat de factuur ‘verloren’ raakt.
Klassiekers als ‘de hond heeft de post opgegeten’ of ‘het is verloren geraakt in mijn SPAM’ zijn dan meteen ook niet meer van toepassing.

3. Factureer snel

Hoe sneller je factureert na levering of afwerking van je diensten, hoe kleiner de kans op wanbetaling!

4. Vraag een actie

Zie je dat je veel bezoekers krijgt, maar dat net iets te weinig mensen overgaan tot actie? Dan zijn remarketingstrategieën iets voor jou. Bereik hen nog een keer met een gepaste boodschap (bv. een korting) en trek ze over de streep.

5. Zorg dat je eigen boekhouding op punt staat

Zorg dat de uitgaande factuur correct verwerkt is in je eigen boekhouding.
Je facturenboek heeft een belangrijke juridische waarde bij eventuele latere discussies zoals bijvoorbeeld over de datum van verzending.

Blijft de betaling ondanks een correcte facturatie toch uit?

Wacht dan niet te lang om stappen te ondernemen! Onze partner Unpaid kan je helpen bij de invordering van openstaande B2B-facturen. In een paar minuten dien je online een claim in, waarna de deurwaarder binnen 5 werkdagen naar je klant thuis gaat met een officiële aanmaning tot betalen. En dat werkt! In 89% van de gevallen heb je de openstaande bedragen, inclusief het voorschot aan Unpaid binnen de 30 dagen terug

Categories: Tips