We weten allemaal dat het internet een belangrijke plek is om je bedrijf in de markt te zetten. Toch is het niet makkelijk om altijd mee te zijn. Digitale marketing, want daar gaat het hier uiteindelijk om, vraagt strategie. Hoe gerichter jouw digitale marketing, hoe groter je digitale visibiliteit bij je ideale klanten.

Maak kennis met Conversal. De specialist in deze materie en als partner van Striktly laten we ze maar al te graag aan het woord! Zij geven 7 tips om meteen aan de slag te gaan.

1. Denk zoals de klant

Een veelgemaakte fout is dat er vertrokken wordt vanuit je eigen diensten en niet vanuit het probleem van de klant. Start met nadenken wat je bezoekers willen weten. Structureer je website en teksten op die manier dat het overzichtelijk is voor hen. Wat zoeken ze en hoe kan jij helpen?

2. Bovenaan in Google

Google is veruit de meest gebruikte zoekmachine. Goed presteren in Google is dan ook zeer belangrijk. In marketingtermen heet dit SEO of Search Engine Optimization. Over dit onderwerp alleen al kunnen we boeken vol schrijven, maar onthoud alvast dat Google houdt van gebruiksvriendelijke sites (zie ook tip 1) met veel en interessante inhoud (content) over bepaalde zoektermen.

Overtuig Google dat jij een expert bent in je vakgebied en stijg in de ranking.

3. Wees daar, als je klant dat is

Een goede website is één ding, maar het doel is om in beeld te komen wanneer je doelgroep op zoek is naar jou. Via zoekwoordcampagnes op Google ads kan je nog hoger komen. Je ranking hangt steeds af van je budget EN de inhoud van je website.

Hiervoor moet je geen enorme bedragen ophoesten, het kan al met beperkte middelen.

4. Maak van je websitebezoekers je klanten

Zie je dat je veel bezoekers krijgt, maar dat net iets te weinig mensen overgaan tot actie? Dan zijn remarketingstrategieën iets voor jou. Bereik hen nog een keer met een gepaste boodschap (bv. een korting) en trek ze over de streep.

5. Zet sociale media slim in

Ook sociale media is ideaal om je online visibiliteit te vergroten. Maar ga ook hier slim en gericht te werk, want niet alle sociale media is even geschikt voor elke doelgroep of boodschap.

Bepaal op welke kanalen (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn…) je wil inzetten en probeer hier consistent in te zijn. Het is beter om te focussen op twee kanalen en daar stelselmatig voor goede berichten te zorgen, dan op vier kanalen af en toe iets te posten.

6. … en creëer meer merkbekendheid met social media ads

Net zoals bij Google kan je ook op sociale media adverteren. Het goede nieuws? Het budget is lager dan bij Google en via targeting kun je zeer gericht adverteren. Denk maar aan eigenaars van kmo’s of donutliefhebbers in de gemeente Dilsen-Stokkem.

Zoals bij elke vorm van marketing blijft het echter belangrijk om je boodschap en doelgroep goed op elkaar af te stemmen. Denk dus goed na wie en wat je wil bereiken en welke strategie je hiervoor wil inzetten.

6. Verwijs elkaar door

Een laatste manier om meer online visibiliteit te creëren is door het verkrijgen van backlinks. Neem contact op met andere bedrijven die dezelfde doelgroep delen als jij en die een dienstverlening bieden die aansluit bij die van jou. Verwijs naar elkaars website door een relevant artikel aan te leveren dat interessant is voor hun klanten. Zo krijg jij een extra bron van websitebezoekers en hebben zij nieuwe inhoud. Win-win.

Hulp nodig bij het toepassen van deze tips? Conversal helpt ondernemers zoals jij digitaal groeien. Dit doen ze aan de hand van een marketingplan dat ze na een uitgebreide analyse van jouw huidige situatie volledig op maat opstellen, uitwerken, opvolgen en voortdurend evalueren, steeds in samenspraak met jou.

Als klant van Striktly geniet je momenteel van exclusieve voordeelpakketten. Bekijk ze hier.

Categories: Tips