Bij Striktly denken we altijd in functie van onze klanten. Dat Corona nu ons dagelijks leven heeft overgenomen: mensen werken van thuis, de vele regels, mondmaskers, geen events, etc., het is een nachtmerrie voor elke ondernemer.

Verder verliezen mensen hun job en zijn ze bang om hun geld uit te geven, zonder meer een zware klap voor onze economie. Daarom is het nu misschien tijd om deze tijd nuttig te besteden. Lees snel verder over onze Strikty tips:

1. De website updaten/een make-over geven

Waarschijnlijk staat het updaten van je website al even op jouw to-do lijstje, wel nu is het daar het perfecte moment voor! Werk bv. samen met een grafisch ontwerper voor een nieuwe huisstijl of logo. Is de huisstijl reeds in orde? Voorzie jouw website dan van nieuwe banners, producten of foto’s van recente werven. 

Lees verder de algemene voorwaarden en privacyverklaring nog eens goed door of kijk na of alle links nog goed werken. Er is vast en zeker nog een hoop te verbeteren! 

Extra tip: Dit is overigens ook hét geschikte moment om een fantastische actie in gang te zetten. Mensen werken veel thuis en zullen ook meer online bestellen. Hier kan je ongetwijfeld op een leuke en originele manier op inspelen! 

 

2. SEO van de website verbeteren

Het verbeteren van de SEO van je website is nog een uiterst belangrijk punt. Vaak is hier wel wat meer externe kennis voor nodig. Alsook is het in deze corona ciris een perfect moment om andere ondernemers extra werk te bezorgen. Overigens is deze corona crisis natuurlijk ook een perfect moment om andere ondernemers extra werk te bezorgen. Zo kun je elkaar helpen en ben je ook nog nuttig bezig!

 

3. Pinterest-account

Pinterest is een prachtige marketing tool, zeker nu de focus meer op het online gebeuren komt te liggen. Hoog tijd om je zakelijke Pinterest account een boost te geven! Pin bv. alle nieuwe producten, aanbiedingen en blogposts naar je borden. Meld je aan bij groepsborden om je bereik te vergroten, verbeter de SEO van je pins en maak meerdere pins aan voor al jouw artikelen.

 

4. Starten met (zakelijk) bloggen

Ook bloggen is een andere perfecte manier om meer verkeer naar je website of webshop te trekken. Verder is bloggen ook een goede manier om jouw eigen producten/diensten te promoten en om sales te boosten!

 

5. De sociale media aanpakken

Benut deze altijd door het creëren van nieuwe content en het optimaliseren van de sociale media kanalen. Pas de bio aan, update je profiel- of omslagfoto weer eens en zet nieuwe producten/diensten in de spotlight. 

 

6. Nieuwsbrieven

Inspireer jouw klanten en nieuwsbrief-lezers met de nieuwste looks, nieuwe diensten / artikelen, aanbiedingen en voorzie ze van enkele extra’s. 

 

7. Nieuwe producten ontwikkelen

Het ontwikkelen of inkopen van nieuwe producten is natuurlijk altijd prioriteit, maar nu kun je net die extra tijd erin investeren. Misschien kan je zelfs nog een extra product of dienst ontwikkelen? Ook hierbij kan het slim zijn om in te spelen op de huidige crisis, afhankelijk van je branche. Of ontwikkel een e-book met tips voor ondernemers tijdens de corona crisis in jouw branche. Wees creatief en speel in op de behoeften van jouw doelgroep of klanten!

 

8. Administratie bijwerken

Niet het favoriete klusje van de meeste ondernemers, maar met jouw Striktly platform ben je natuurlijk al een heel stuk verder. Het einde van het derde kwartaal is alweer in zicht, hoog tijd om de balans op te maken en alle bonnetjes van het afgelopen kwartaal te verzamelen!

 

9. Gratis product

Het weggeven van een gratis product is niet alleen een leuke manier om bestaande klanten eens in de watten te leggen, het kan eveneens potentiële klanten enthousiast maken over jouw aanbod!

 

10. Portfolio bijwerken

Vast en zeker heb je veel mooi werk of opdrachten afgewerkt. Tijd om alles eens op orde te zetten en jouw portfolio up te daten! Zo kan je met het delen van jouw producten of opdrachten eveneens potentiële opdrachten / klanten binnen halen.