Softwarebedrijf Striktly ontpopte zich in een mum van tijd tot een bijzonder polyvalent en performant platform. Dankzij een magische mix van fenomenale functionaliteit en klantgerichte kwaliteit nestelde de ambitieuze new kid in town zich in de structuur én de harten van heel wat Belgische bedrijven. Met haar beklijvende biografie staat Stéphanie Ouachan zelf vaak in de kijker, waardoor het ‘levensverhaal’ van Striktly – dat even mooi en meeslepend is – soms wat in de schaduw blijft. Op eigen verzoek richt de stijlvolle CEO in dit gesprek doelbewust de schijnwerpers op haar bedrijf én de fantastische medewerkers diede betrouwbare basis vormen van het succesverhaal. In een verfrissend virtueel gesprek wijdt Stéphanie niet uit over het verleden, maar ‘Zoomt’ ze in op het heden én kijkt ze verwachtingsvol naar de toekomst

Nieuw én vernieuwend: een futureproof fundament met een langetermijnrendement

“Een kwalitatieve klantervaring triggerde mijn aandacht voor Striktly zodanig dat in 2015 mee aan boord stapte. In een eerste fase probeerden we te optimaliseren door verder te bouwen op het bestaande systeem. In tegenstelling tot onze ambitie had dat systeem echter grenzen. En dus bouwden we met de nieuwste technologie from scratch een futureproof crm-erp softwareplatform. In een vlotte en veilige omgeving die fantastische functionaliteit combineert met een intuïtieve interface en een leuke look and feel, zitten onze zakelijke klanten jarenlang goed met software met een langetermijnrendement.”

De ambitieuze vibe van een talentvolle tribe

“Renderen impliceert uiteraard eerst investeren, in technologie én in ‘menselijk kapitaal’. Dat laatste is dé betrouwbare basis van Striklty. Het is misschien wel één van mijn grootste verdiensten als CEO: ik heb een bijzonder secure ‘Striktly scanner’, die mensen met talent herkent, hen op de juiste plaats zet én alle kansen geeft om te groeien en te ‘bloeien’. Striktly werkt met ruwe diamanten die zich laten slijpen en met het bedrijf groeien en rijpen, niet met mensen die geslepen zijn! Van bij de start heb ik een solide structuur opgezet van bevlogen managers en meer dan twintig topontwikkelaars. Daardoor kunnen we nu snel schakelen én
schalen, wat ook nodig is om die ingrijpende investering terug te verdienen. Ik ben er wel trots op dat ik dit zonder vennoot, zonder investeerders en zonder nood aan extra kapitaal heb kunnen realiseren.”

Striktly werkt met ruwe diamanten die zich laten slijpen en met het bedrijf groeien en rijpen, niet met mensen die geslepen zijn!

Stéphanie Ouachan

Een absolute GO! Voor elke kmo: de veelzijdige voordelen van eensuperieur systeem

“In Striktly 8 bulkt het van de mogelijkheden die tijdens corona niet alleen
nuttig maar ook nodig bleken. Zo kunnen heel wat zaken volledig
paperless. Dat gaat niet alleen over factureren, maar ook over offertes: de
Striklty gebruiker stuurt een digitale offerte, die de bestemmeling kan
ondertekenen door een QR-code te scannen, waarna de gebruiker een
notificatie krijgt en een afspraak kan inplannen in de Striklty-agenda, die
gesynct is met alle andere agenda’s Striklyt biedt ook een massa
boekhoudkundige baten: het systeem wordt gekoppeld met elk pakket
met open integratie en bij ‘gesloten’ systemen kan Striktly converteren
naar het gewenste formaat. De uitgaande en inkomende boekhouding
wordt bijgehouden én gedeeld met het boekhoudkantoor. Op het einde
van het kwartaal moet onze klant dus niet meer met een schoendoos vol
papieren naar zijn boekhouder hollen. Door een koppeling met onder meer
Codabox kan Striktly ook checken of facturen al dan niet betaald zijn.
Indien dat niet het geval is, genereert en verstuurt het systeem
automatisch een of meerdere reminders na een vooraf bepaalde termijn.
Door structurele samenwerkingen met andere software aanbieders,
belandt het dossier van de ‘wanbetaler’ na de derde verwittiging
automatisch bij de advocaten achter de software van partner Unpaid, op
voorwaarde dat onze klanten daar ook klant zijn. Ook btw-fouten worden
softwarematig automatisch uit facturen gehaald. Daarnaast is er een
waslijst aan ‘vakeigen’ voordelen, gaande van verzending en opvolging
van 6 % btw-attesten tot cloudbased werfdossiers waarin
bouwondernemingen offertes, foto’s plannen en veel meer kunnen
samenbrengen.

Customer Success: ‘klantaardige’ kwaliteit als winnend wapen in
de strijd
“Met een pro-actief beleid zetten we vol in op klanttevredenheid. Een fantastisch product, flexibele formules en transparante tarieven zijn belangrijke bouwstenen om klanten te vinden, optimale ondersteuning is dé sleutel om hen te binden. Wij houden onze klanten niet door contractuele binding, wel door een prima product en ‘contactuele’ binding.In een eerste fase zetten we samen met de klant het systeem naar zijn hand en organiseren we een leerrijke en laagdrempelige sessie om Striktly in de vingers te krijgen. Nadien zorgen we voor kwalitatieve ondersteuning zonder kwantitatieve beperkingen. Met nieuwe updates, nieuwe releases, nieuwe samenwerkingen en integraties en maandelijkse gratis webinars houden we onze klanten bij de les én bij de groep. Er is échte brand awareness: geëngageerde klanten zijn echt fan, wat een fantastische flowen een gestage groei garandeert.”

Striklty gaat ‘viraal’: een ambitieus groeiverhaal
Striktly version 8 werd in februari 2020 gelanceerd. Net op het moment dat Stéphanie met haar product de wereld wilde veroveren, besloot een venijnig virus hetzelfde te doen. Corona drukte de pauzeknop even in, maar in 2021 is het resoluut fast forward. “In het voorjaar openen nieuwe kantoren in Roeselare en Hasselt en een tweede Antwerpse vestiging. Schakelen én schalen zijn essentiële elementen van de futureproof filosofie van Striklty. Met innovatieve ideeën willen we de eerste én de beste zijn en blijven. Door de hoge productiekosten en de onophoudelijke optimalisering, moeten we ons marktaandeel blijven vergroten. Uiteraard is de Belgische bakermat daar primordiaal, maar we mikken ook internationaal. Ons kantoor in Madrid is het eerste zaadje in een parallel verhaal, maar dan op Spaanse schaal: Spanje telt bijna vijf keer meer inwoners dan België. In een wetenschap dat er wereldwijd meer dan 500 miljoen Spaans sprekenden zijn en dat aantal snel groeit, zie ik daar globale groeimogelijkheden zodra deze pandemie achter de rug is. Of het niet riskant is om te investeren in deze uitdagende tijd? De zekerheid over de kwaliteit van Striktly is een afdoend antigif voor die ‘onzekerheid’. Het geeft me het volste vertrouwen om ambitieus verder te bouwen!”
Categories: Pers