Jouw administratie een complete chaos en geen idee waar te beginnen? Met dit stappenplan zorg je ervoor dat je van die stapels papier en documenten weer voor structuur kan zorgen en jouw implementatie bij Striktly kan beginnen.

Stap 1: Verzamelen

De eerste stap bestaat uit het verzamelen van alle documenten en papieren die behoren tot jouw administratie. Heb je alle verschillende gedeeltes al in mappen zitten? Indien niet begin er dan nu aan! Zet al deze mappen dan ook bij elkaar op een centraal verzamelpunt.

Afhankelijk van het stadium van jouw administratie, handhaaf je deze sortering zoals je deze in je mappen hebt zitten. Maar probeer hier niet al te veel aan vast te houden. Reden dat je administratie momenteel een chaos is, is ook omdat je huidige systeem niet werkt en je toewerkt naar het gebruik van jouw Striktly platform. Probeer dus niet koste wat kost vast te houden aan je huidige systeem!

  • Huis: hypotheek of huur zoals hypotheek of huurovereenkomst,…
  • Werk: arbeidsovereenkomst, salarisverhogingen, promoties, jaaroverzichten,…
  • Belastingdienst: berichten over toeslagen, aangiften,…
  • Bank: overeenkomsten, correspondentie, algemene voorwaarden, afschriften,…
  • Auto: aankoopbewijzen, onderhoudsoverzichten,…
  • Pensioen: jaarlijks pensioenoverzicht, informatie van pensioenuitvoerder,…
  • Verzekeringen: premies en polissen van zorgverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en andere verzekeringen,…
  • Contracten: energie, telefoon,… 
  • Garantiebewijzen: aankoop- en garantiebewijzen van apparatuur zoals laptop, telefoon, spelcomputer;

Stap 2: Sorteren

Je hebt nu een groot centraal verzamelpunt. De stapel en chaos zijn nog groter dan het eerst was. Hoe ga je hier ooit uitkomen?

Door de sortering heb je al een eerste inzicht gekregen in wat je allemaal hebt en kun je veel beter inschatten of bepaalde documenten écht van belang zijn of inmiddels verouderd of niet meer van toepassing zijn.

 

Stap 3: Weggooien of bewaren

Na de sortering, begint het weggooien van overbodige papieren. Start met de eerste stapel en werk vervolgens iedere stapel verder af.

Vanuit de verschillende sorteringen heb je nu veel kleinere stapels over. Deze stapels kan je gaan opbergen in verschillende mappen. Verder kan je voor iedere categorie een eigen tabblad gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je tijdens de vaste administratie momenten minder moeite hoeft te doen om je mappen erbij te pakken en nieuwe documenten op te bergen. Hoe minder je hoeft te doen, hoe makkelijker het gaat en blijft gaan in de toekomst.