Tegenwoordig komen leads makkelijker binnen via jouw website en social media. Het nadeel hiervan is dat je niet gericht werkt. Dus hoe moet je deze leads het best opvolgen?

1. Makkelijk te vinden?

Website-bezoekers die interesse hebben in jouw product of dienst, hebben het graag zo gemakkelijk mogelijk. Zijn ze geïnteresseerd en willen ze een offerte? Of hebben ze nog extra vragen? Ze moeten onmiddellijk de optie krijgen om hun gegevens achter te laten en hun vraag te stellen. Kijk even op onze Striktly website: Op elke pagina hebben we een demo formulier geplaatst: Snel en efficiënt!

2. Snel opvolgen van nieuwe leads 

Doordat leads snel binnenkomen zonder dat je er veel voor moet doen, ga je al snel minder moeite steken in een lead. Snel een mailtje als antwoord op de prospect zijn/haar vraag en klaar. Nee, wij bij Striktly raden een andere aanpak aan!

Je krijgt een demo aanvraag binnen via de website. Dit wil zeggen dat de prospect interesse heeft in jouw product / diensten. De kunst is dan om zo snel mogelijk te reageren op deze aanvraag. De beste oplossing is natuurlijk de telefoon nemen en de prospect opbellen. Zo kan je achterhalen wie deze persoon is en wat hij zoekt. Na dit gesprek gaat de potentiële klant de zoektocht naar de dienst of het product niet verderzetten. Door prospecten snel verder te helpen en je pro-actief op te stellen, geef jij een positief beeld over je bedrijf. Jullie lijken georganiseerd en klantgericht door deze aanpak!

3. Blijf de lead opvolgen

Mensen verwachten niet dat bedrijven met zo’n snelheid antwoorden. Maar dit wil ook zeggen dat ze misschien even met iets anders bezig zijn dan met de zoektocht naar jouw product of dienst. Blijf dus niet bij één contactpoging en blijf de lead opvolgen!

4. Maak het persoonlijker

De lead heeft het contactformulier ingevuld, allemaal super maar dit maakt de lead nog geen klant… Veel bedrijven maken gebruik van een mail automation om hun prospect te laten weten wanneer ze een antwoord kunnen verwachten. Soms zit de gevraagde info zelfs al bij deze automatische mail. Het grote nadeel hiervan is dat je niet dieper ingegaan bent op de behoefte van de lead!

Het is dus veel beter om een persoonlijke mail te sturen met de boodschap dat je de lead snel gaat contacteren. De volgende stap is een telefoontje met de potentiële klant. Achterhaal wie hij is, wat hij wil en wat hij verwacht van jouw product of diensten. Zo kan je een offerte op maat maken en doorsturen.