Het digitale kanaal is ineens veel belangrijker geworden. Door de uitbraak van het coronavirus komen bedrijven voor nieuwe uitdagingen te staan, waarbij het digitale kanaal (online) vaak de oplossing kan bieden.

Productpresentatie op de website 

In eerste instantie stelden veel klanten hun aankopen uit. Toch zien websites op heden een flinke stijging in het verkeer op hun website. Inmiddels is duidelijk dat veel winkels een forse stijging zien in het aantal online verkopen.

Zo is een goede oplossing de online presentatie van de producten verbeteren. Dit door het gebruik van bv. (3D) foto’s en video’s. 

Contactmomenten met klanten opschroeven

Een wekelijkse nieuwbrief richting klanten en partners uitsturen, dit om klanten en partners op de hoogte van de stappen die ze zetten om alles door te laten lopen. Verder marketingactiviteiten om online meer te kunnen verkopen, acties en kortingen, nieuwe voorraad, aandacht in de media: alles wordt gedeeld met klanten en partners zodat ze zich betrokken voelen. Het helpt met het klantcontact en het realiseren van ideeën en oplossingen voor klanten.

Faciliteer thuiswerken

Tijdens de corona periode spreekt men van het toekomstige nieuwe ‘normaal’. Aan de basis hiervan staat de mogelijkheid voor personeel en medewerkers om fatsoenlijk thuis te kunnen werken. Zo doen bedrijven er goed aan om te investeren in goede hardware en daarnaast in een samenwerkingsplatform.
Tot slot is een samenwerkingsplatform essentieel. Als werknemers eenvoudig met elkaar kunnen communiceren, via chat en videocalls dan blijft men beter met elkaar in contact en blijven projecten gewoon verder lopen. Als je als bedrijf een uitstekend video-platform wil gebruiken is Zoom momenteel een heel populair alternatief.
Door goede hardware en communicatiemogelijkheden te faciliteren ontstaat er rust binnen de organisatie, hebben mensen de tools om met elkaar te communiceren en kan het werk snel weer “als normaal” worden opgepakt.

Manier van leiding geven en het inzetten van mensen

Ook is het goed om na te denken over hoe je leiding geeft aan medewerkers en hoe je werknemers inzet tijdens deze uitzonderlijke periodes. Zo kan je enerzijds medewerkers inzetten voor het inzetten van allerhande teksten: pers, website, sales, etc. Hiermee trek je een stuk offline ervaring door naar het online gedeelte.
Een ander idee is het bekijken wat er op heden in voorraad blijft liggen. Met deze artikelen kan je een grote online verkoop organiseren. Voor deze verkoop kan je ook een nieuwsbrief uitsturen naar alle klanten: zo zijn klanten meteen op de hoogte, blijft je merk zichtbaar en hoef je niet voor maanden van de radar te verdwijnen bij klanten.