Erkend KMO-portefeuille dienstverlener

Wat?

De kmo-portefeuille is een subsidiemaatregel van de Vlaamse Overheid die Vlaamse kmo’s moet ondersteunen. Via de kmo-portefeuille zijn er subsidies mogelijk voor opleiding, advies, strategisch advies, advies internationaal ondernemen en technologieverkenning die worden ingekocht bij erkende dienstverleners. 

Voor wie?

De kmo-portefeuille is een subsidiemaatregel ten behoeve van Vlaamse kmo’s en vrije beroepen die voldaan aan de voorwaarden van de KMO-porteufeuille. U leest deze voorwaarden op http://www.agentschapondernemen.be/artikel/wie-kan-gebruik-maken-van-deze-subsidie.

Hoeveel?

De Vlaamse overheid subsidieert 30% van de factuurkosten voor opleidingen, met een maximum van €2.500 per onderneming per jaar. Hier vindt u de vernieuwde schermen van een subsidieaanvraag terug. Hier vindt u het Ministerieel Besluit. 


 

Hoe ga ik te werk?

Maakt u voor het eerst gebruik van de kmo-portefeuille? Dan moet u zich eerst registeren. Meer uitleg hierover vindt u op de website van de KMO-portefeuille.

Bent u reeds geregistreerd op de website van de kmo-portefeuille? En wenst u de KMO’s-portefeuille aan te wenden voor een opleiding die door Striktly Business Software wordt georganiseerd? Dan kunt u een subsidieaanvraag indienen, waarbij u volgende stappen doorloopt:

Stappenplan

1. Registratie

Maakt u voor het eerst gebruik van de kmo-portefeuille? Dan moet u zich eerst registeren. 

Meer uitleg hierover vindt u op de website van de KMO-portefeuille: https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille

Bent u reeds geregistreerd op de website van de kmo-portefeuille? En wenst u de KMO’s-portefeuille aan te wenden voor een opleiding die door Striktly Business Software wordt georganiseerd? Dan kunt u een subsidieaanvraag indienen, waarbij u volgende stappen doorloopt:

U schrijft zich (elektronisch) in voor een opleiding van Striktly Business Software en duidt op de inschrijving aan dat u van de KMO-portefeuille wenst gebruik te maken.

Striktly Business Software stuurt u een factuur voor uw inschrijving, die de volgende informatie bevat:

Factuurnummer, Titel van de opleiding, naam van de cursist, aantal effectieve uren van de opleiding, deelnameprijs voor de opleiding

De btw en alle andere niet-gesubsidieerde kosten betaalt u binnen de 30 dagen rechtstreeks aan Striktly Business Software.

2. Aanvraag indienen

U dient een subsidieaanvraag in via de website www.kmo-portefeuille.be. Hierbij maakt u gebruik van ons erkenningsnummer DV.0223314

Om aanvaard te worden doet u dit ten laatste 14 kalenderdagen na de dag van uw opleiding. Aangezien de aanvraag binnen de 14 kalenderdagen na de opleiding afgerond moet zijn, stuurt Striktly Business Software u de gegevens voor de aanvraag ten laatste 14 kalenderdagen voor de opleiding zodat u alle gegevens correct kunt indienen.

Bij de aanvraag moet u de volgende gegevens ingeven: Naam van de cursist, Bedrag van de opleiding(deelname excl. BTW), Titel van de opleiding 

Aantal effectieve opleidingsuren

Striktly Business Software bevestigd de aanvraag die u via de website www.kmo-portefeuille.be hebt ingediend binnen de 5 werkdagen.

U wordt via e-mail verzocht om 70% van de deelnameprijs (excl. btw) in de kmo-portefeuille te storten. U doet dit via een storing op de rekening van Sodexo, die op haar beurt uw bijdrage direct in uw elektronische portefeuille stort. U krijgt hiervan een bevestigingsmail. 

U doet dit ten laatste 30 kalenderdagen na de bevestiging van de aanvraag, die u vanuit de website www.kmo-portefeuille.be ontvangt.

Zoniet komt u niet langer in aanmerking voor steun van de KMO-portefeuille voor deze opleiding. Het systeem sluit dan uw aanvraag automatisch af. U moet dan het volledige bedrag rechtstreeks aan Striktly Business Software betalen.

De Vlaamse overheid stort 30% van de deelnameprijs (excl. btw) in uw elektronische portefeuille (dit gebeurt onmiddellijk en automatisch, deze stap neemt geen tijd in beslag). U ziet dit in uw KMO-portefeuille.

Uw elektronische portefeuille bevat nu 100% van de deelnameprijs(excl. btw). Via de betaalknop van de KMO-portefeuille-portefeuille betaalt u hiermee het verschuldigde bedrag aan Striktly Business Software.

Vermeld op het betaalscherm zeker de volgende gegevens:

Bij de vraag “welke referentie heeft uw factuur?” : het factuurnummer van de factuur dat u van ons gekregen hebt.

Bij “Vrije mededeling”: Naam cursist + titel van de opleiding zoals vermeld op de factuur.

Annulatie

Enkel de opleidingen die geannuleerd worden door Striktly Business Software komen in aanmerking voor een terugbetaling via de KMO-portefeuille. Striktly Business Software levert het annuleringsbewijs dat volgende gegevens bevat: – reden annulatie – projectnummer waaronder het geannuleerde project werd ingediend – de naam van de klant. In dat geval zal u uw eigen aandeel teruggestort krijgen op uw kmo-portefeuille.

Laat je gegevens achter en wij bezorgen je meer informatie!​

Plan een gratis demo in en ontdek hoe Striktly jou kan helpen met het optimaliseren van jouw administratie. ​

20161218-Striktly-logo-N-RGB

Alle administratie tot aan de boekhouding. 

Ondernemingssoftware met pre-accounting.

SocialE Media