De drie belangrijkste aandachtspunten voor jonge ondernemers zijn: een sterk netwerk, een slagkrachtige belangenbehartiging en scherpe opleiding en coaching. Op die drie pijlers wil ik met een nieuw, jong bestuur verder bouwen.’ Met dit krachtige statement begon Ellen Saveniers maandagavond haar maidenspeech als nieuwe voorzitter van Jong Voka Antwerpen-Waasland tijdens de livestream van de kick-off. Zo past ook onze CEO Stéphanie Ouachan van Striktly Business Software dan ook perfect in het rijtje van ambitieuze jonge ondernemers met een sterk netwerk, verfrissende aanpak en mooie groeiperspectieven in het vooruitzicht!

Zo is ook onze CEO Stéphanie Ouachan lid geworden van de nieuwe Raad van Bestuur. Ze stond jarenlang aan het hoofd van een beveiligingsfirma die razendsnel groeide. Logischerwijze dikten de administratieve taken in hoog tempo aan. Door het omslachtige proces voor het opmaken van offerten en facturen ontdekte de ambitieuze onderneemster het CRM-ERP programma Blue Invoice.

In 2017 besloot ze de beveiligingsfirma te verkopen en zich volledig op het nieuwe Blue Invoice te richten: Striktly Business Software. De eenvoud, gebruiksgemak en vele geïntegreerde toepassingen zijn slechts enkele onderdelen van het succes. Ook de logische flows en integraties met de meest courante boekhoudpaketten zorgden ook al snel mee voor het succes van het snel groeiende Striktly.

Dat de ambitieuze Stéphanie lid is geworden van de nieuwe Raad van Bestuur van Jong Voka hoeft dan ook geen verassing te zijn. Met een verfrissende aanpak en mooie groeiperspectieven past Striktly Business Software perfect in het Voka plaatje.

Jong Voka is sinds jaar en dag het gratis jongerennetwerk van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. De afdeling telt momenteel 745 leden, hoofdzakelijk zelfstandige ondernemers allemaal jonger dan 40. Maar bedrijven die lid zijn van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland kunnen ook gratis hun ondernemende ‘young potentials’ als lid inschrijven. Jong Voka is nauw betrokken bij de activiteiten van de Kamer, maar heeft daarnaast ook een eigen werking met eigen accenten. Die ligt helemaal in lijn ligt met de doelstelling van de Kamer Antwerpen-Waasland: het algemeen ondernemers- en startersklimaat in onze regio versterken.

Met de verkiezing van Ellen Saveniers, zelfstandig kantoorhouder bij ING in Schoten, komt voor de tweede maal een vrouwelijk voorzitter aan het roer bij Jong Voka. Samen met een grotendeels vernieuwde, twaalfkoppige bestuursploeg en ondervoorzitter Mathias Adriaenssens van MSC Belgium, mag zij de komende twee jaren de lijnen uitzetten bij de organisatie.

Geen evidente opdracht in deze coronatijden, geeft ze zelf toe. ‘Vandaar dat ik vooral wil inzetten op het versterken van de banden met Bryo, de startersbegeleiding van de Kamer Antwerpen-Waasland. Binnen dit netwerk kunnen leden van Jong Voka leren van andere collega-starters. En tegelijk kunnen ze profiteren van de innovatie en de groei van ervaren ondernemers.’

Gastspreker maandagavond was Jorik Rombouts, oprichter van het Antwerpse technologiebedrijf Rombit. Samen met zijn CEO John Baekelmans bracht hij het inspirerende verhaal van hoe deze kleine start-up in enkele jaren tijd is uitgegroeid tot technologische dienstverlener van wereldspelers in de maritieme sector.

Over Voka – KvK Antwerpen-Waasland: Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland telt meer dan 3.000 leden en is actief op het gebied van netwerking, belangenbehartiging en dienstverlening. De Antwerps-Wase Kamer maakt deel uit van de alliantie Voka – het Vlaams netwerk van ondernemingen – dat 18.000 bedrijven, 69 % van de private werkgelegenheid en 65% van de toegevoegde waarde vertegenwoordigt in Vlaanderen en Brussel. De Voka-alliantie groepeert de Voka vzw en de zeven regionale Kamers van Koophandel (KvK).

Bron: https://www.voka.be/nieuws/jong-voka-stuurt-nieuwe-vrouwelijke-voorzitter-het-veld

Categories: Ondernemen