Negen redenen om te digitaliseren

14 juni 2018
Digitalisering speelt een grotere rol binnen onze samenleving en zeker in ondernemingen. Het helpt ondernemers om informatie beter op te volgen, het is een effectieve manier om als onderneming te groeien en te slagen. 
  • Uw informatie wordt toegankelijker

Gemiddeld spendeert een werknemer ongeveer 12 minuten naar het zoeken van een papieren document, dit kan gemakkelijk verminderd worden door gebruik te maken van een externe server of platform voor je digitale documenten.

  • Digitale informatie is makkelijker te automatiseren

Of het nu gaat om analyses of het bijhouden van statistieken, een goed werkend digitaal programma zal u veel meer kunnen helpen dan een whiteboard.

  • Informatie delen gaat sneller

Samenwerken met mensen betekent veel documenten delen, het gaat dan vooral om interne of externe samenwerkingen. De snelste en gemakkelijkste manier om kennis en informatie te delen is digitaal.

  • U bespaart kosten

De kosten aan het printen van documenten en papierwerk kan hoog zijn, met bovenop nog bijkomende kosten als het onderhoud van je printer, inkt en kosten aan ruimte.

  • Altijd toegankelijk

Digitale documenten zijn toegankelijker in de externe server of platform op elke apparaat dat verbonden is met het internet.

  • Veiliger

Uw digitale documenten kunnen zo ingesteld worden dat het alleen toegankelijk is voor bepaalde personen. Dit zorgt ervoor dat uw documenten beschermd en veilig zijn.

  • Plaats besparend

Wie niet met een digitaal archief werkt heeft last van grote overvolle archiefkasten, dit kan makkelijk opgelost worden door uw documenten op te slaan in een digitale archief. Dit betekent dat er veel ruimte overblijft in het bedrijfspand.

  • Ecologische voetdruk

Digitalisering van je documenten en hele process geeft je extra “groene” punten. Het is een ecologische manier van werken, en het verwijderd de noden van papieren backups te maken en onnodig printen.

  • Blijf competitief

Digitalisering is de mantra van een nieuwe manier om documenten te beheren. Het is een succes voor elke onderneming omdat dit kosten beperkt, het zorgt voor efficiënte workflows and tevreden klanten. Groener werker heeft een groot voordeel, je profiteert van een positiever bedrijfsimago en een duurzamer bedrijf.