Wij gingen op zoek naar een digitale partner voor onbetaalde facturen en kwamen uit bij Unpaid. Een advocatenkantoor met een digitaal platform waarbij je het proces op de voet kon volgen. Dit klonk als muziek in de oren en wij gingen op verkenning. Unpaid maakte hun belofte waar, daarom werken we heden aan een integratie binnen het Striktly platform.

Voor Striktly gebruikers maakt dit mogelijk dat ze na de laatste herinnering met een klik op de knop, het volledige dossier met bijlagen digitaal kan bezorgen aan Unpaid. De statussen van elk dossier kunnen ze tevens opvolgen binnen het Striktly platform.

Wat voor ons het grote verschil maakt tussen Unpaid en andere advocatenkantoren is dat ze inzetten op digitalisering en dat ze hun specialisatie hebben gemaakt van onbetaalde facturen. Daarom wou Striktly Business Software dan ook eerst zelf het platform ontdekken voor we het met succes wensten te integreren in onze nieuwe versie 8!

Hoe werkt het?

De nadruk bij Unpaid ligt op gebruiksgemak en efficiëntie. Dit betekent niet alleen een makkelijke online registratie, maar ook een directe inschakeling van een gerechtsdeurwaarder. Unpaid werkt enkel voor niet geprotesteerde facturen tussen professionals (met een BTW nummer).

Waarom Unpaid? 

Voordelig

Als je een onbetaalde factuur wil laten invorderen, dan kom je meestal terecht bij een dienst die gratis is om op te starten, maar 20% commissie afhoudt na het innen van de factuur. 

Bij Unpaid werkt men anders: je betaalt een voorschot waarmee men aan de slag gaat. Na het innen van de factuur krijg je het voorschot terugbetaald + 100% van het originele factuurbedrag. De werkingskost recupeert men via de wanbetaler.

Efficiënt

Het begint met aanmaningen die je zelf stuurt, een kwade brief van een advocaat en daarna misschien een incassobureau. In het ergste geval eindigt het in de rechtbank.

Met Unpaid kan je bijna al die stappen overslaan. Men stuurt onmiddellijk een deurwaarder ter plaatse die een aanmaning tot betaling zal overhandigen aan de klant. Als er geen reactie komt op de aanmaning, zal de gerechtsdeurwaarder een vonnis bekomen en de betaling afdwingen.

Gemakkelijk

Als ondernemer krijg je al meer dan genoeg administratie te verwerken. Onbetaalde facturen die nog extra administratie veroorzaken kan je dan ook missen als kiespijn.

Daarom heeft Unpaid gekozen voor een no-nonsense aanpak. Je kan alles online regelen, rechtstreeks vanop je eigen computer. Je vult de gegevens van de onbetaald factuur één keer in en daarna doet men de rest. 

Door Experts

Unpaid is gebouwd door Advocatenkantoor De Groote – De Man, de invordering zelf wordt uitgevoerd door gerechtsdeurwaarderskantoor GDW-GENT. Verder met een team van meer dan 35 professionals staat Unpaid dan ook klaar voor jou!

Meer info over Unpaid?

Categories: Betalingen