Waarom is online video belangrijk?
gepost door Striktly Business Software op April 11, 2019
Door online video is de communicatie in de afgelopen jaren tussen bedrijven en merken met hun klanten compleet veranderd. Online video is van cruciaal belang in je marketing- en communicatieplan. We geven je 8 redenen waarom dit een must is!

1. Toekomst = Video

Vandaag kan een website niet zonder video, binnen minder dan 4 jaar zal online video meer dan 80% van het internetverkeer uitmaken.

2. Video is de meest efficiënte marketingtool

Doordat we steeds meer informatie krijgen, hebben we minder tijd om dit allemaal te verwerken. Als jij een boodschap wil overbrengen, dan moet je eruit springen.
Daarvoor is video het middel bij uitstek, omdat je met video mensen zowel op rationeel als op emotioneel vlak kan beïnvloeden. Het is de meest efficiënte digitale marketingtool.

3. Video blijft hangen

Bewegende beelden zijn voor ons brein lichter verteerbaar en makkelijker te interpreteren. Daarom blijft video veel meer hangen dan als we tekst lezen.
We onthouden slechts 10% van de informatie als we lezen, en 65% als we naar een video kijken.

4. Video trekt meer bezoekers aan

Staat er video op je website, dan heb je 50 keer meer kans om op de eerste pagina van Google te belanden. Een website met video lokt maandelijks drie keer meer bezoekers.
Bovendien blijven die bezoekers gemiddeld dubbel zo lang op je site. Bedenk een slimme titel voor je video, gebruik de juiste tags en vroeg eventueel ook een transcriptie en ondertitels toe.
Succes gegarandeerd!

5. Video verkoopt

Video is een investering die je gemakkelijk en snel terug kan verdienen. Een duizelingwekkende 85% van de consumenten zegt namelijk dat ze meer geneigd zijn om over te gaan tot een aankoop of beslissing na het zien van een video.

6. Video creëert vertrouwen

Video biedt je de mogelijkheid om een verhaal te vertellen waarmee mensen zich identificeren en dat ze associëren met je merk. Video draagt bij tot brand recognition en laat je toe om op één lijn te komen met je doelgroep. Bovendien zegt 52% van de consumenten dat ze door filmpjes te bekijken meer vertrouwen hebben in hun aankoopbeslissingen.

7. Met je video kun je multichannel gaan

Via verschillende kanalen als op je website, in je mailings, sociale media, ondersteuning bij een pitch in salesmeetings, op je tv-schermen in je bedrijf, in keynotes of powerpointpresentaties kan je video verspreiden. Een video wordt bovendien vaker gedeeld.

8. Video verhoogt de zichtbaarheid op social media

Posts met video krijgen op Facebook extra gewicht in de algoritmes en worden daarvoor hoger geplaatst dan posts met gewone tekst of links. Zet je in op video, dan ben je dus veel zichtbaarder op sociale media.

Laat Striktly je leven vergemakkelijken ...

Optimaliseer je workflow, bespaar geld en tijd met Striktly.

© Striktly Business Software. All Rights Reserved. 

| Privacy |

DTI-M sprl BE0889309955 | Erkend kmo dienstverlener d.V.0223314 

 

Hessenstraatje 25

2000 Antwerpen

Avenue Louise 54

1000 Bruxelles

PASEO DE LA CASTELLANA 43

28046 Madrid

+ 32 (0)3 304 80 40