Bij Striktly zien we CRM meer dan enkel een softwaretool. Het gaat over het opbouwen van engagement met klanten, partners of zelfs leveranciers. Het betreft dan ook een volledige bedrijfsstrategie met de klant als middelpunt.

Naast het centraal opslaan van bedrijfs- en contactpersoonsgegevens wordt CRM software ook gebruikt voor het versturen van nieuwsbrieven, het herkennen van trends in het koopgedrag van klanten en andere marketing gerelateerde zaken. Zo staat CRM voor Customer Relationship Management. Striktly spreekt liever van Customer Engagement Management.

Een CRM-tool helpt je om de volledige historiek van het sales team centraal te managen, het salesproces te visualiseren en de mogelijke toekomstige projecten in kaart te brengen!

1. CRM brengt contacten, info en geschiedenis samen
Vaak is het zoeken naar bepaalde contacten of informatie heel frustrerend. Bovendien verlies je er een hoop tijd mee. Ook het ‘per ongeluk’ een prospect voor de tweede keer contacteren is vaak pijnlijk en zorgt niet voor de juiste start van een relatie met jouw mogelijke nieuwe klant.

Maar er is beter nieuw: CRM helpt dit te voorkomen! Met één snelle muisklik kan je ook in Striktly al jouw klanten beheren en informatie over een specifieke klant terugvinden!

2. CRM zorgt voor inzichten en efficiëntie
Doordat alle informatie geregistreerd wordt, creëer je een contact geschiedenis. Dankzij jouw Striktly platform kan elke werknemer deze historiek raadplegen. Doordat het aantal klanten toeneemt en het bedrijf groeit, groeit ook het aantal relaties. Zo heb je er dus alle belang bij dat alle data (online) bij te houden valt.

3. CRM brengt marketing en sales samen
Dankzij jouw Striktly platform komen de juiste leads bij het salesteam en worden deze ook steeds opgevolgd via hun database. Verder kan ook de marketingafdeling via een eigen database werken. Tussen deze 2 databases leg je een synchronisatie. De CRM-tool zal zeggen wanneer het ideale moment gekomen is om een contact aan te spreken dat op zoek is naar relevante info die men kan bieden.

4. CRM zorgt voor sales opportuniteiten
Wanneer het CRM-systeem goed is opgezet krijgt de sales meer opportuniteiten. Dit zowel op korte, als de lange termijn. Verder helpt CRM bij het leggen van prioriteiten. Als sales en marketing de tool samen gebruiken, kan men criteria aangeven wanneer iemand kan, mag en wil gecontacteerd worden.

5. CRM helpt je cijfers te voorspellen
Soms kunnen er ook meetings en taken ingepland worden waarbij ook prospects en sales voorspellingen niet mogen ontbreken. Wanneer je bedrijf op quota werkt is het altijd handig om te weten waar je staat ten opzichte van de doelstelling. Dit kan eveneens visueel voorgesteld worden, zodat men in één klik een overzicht krijgt van alle deals en de statussen ervan. Dit vergemakkelijkt natuurlijk de voorspellingen.

6. CRM is door de cloud overal beschikbaar
Klanten data, geschiedenis van contacten en project voorspellingen: in een ideale wereld staat dit alles op een centrale plaats en online in de cloud. Hierdoor kunnen verschillende medewerkers en teams op hetzelfde moment, dezelfde juiste informatie en data raadplegen. Eveneens van op welk toestel men dit wil doen, alsook waar.
Een CRM-tool in de cloud werkt kostenbesparend voor je bedrijf en het is eveneens sneller en efficiënter dan een lokale installatie en onderhoud.

Categories: CRM